inkscape stops rendering

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
ben
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

inkscape stops rendering

ben
hi,

I've tried to reactivate my t@h work ;)

set up a machine (AMD Phenom 9950 Quad, 4GB Ram) with ubuntu 10.10 desktop.
t@h is version 23290 (Vizag)
inkscape version is 0.48.0 r9654 (Oct 28 2010)

it stops nearly on every rendering with this:

12.01.2011 - 00:13:34[#1   0% tile-z16] Rendering...

I tried to investigate with  ps uawwx
and found the following process with SN+

/usr/bin/inkscape -z -w 4096 -h 4096
--export-area=0.000000:0.000000:878.906250:878.906250
--export-png=/tmp/12_2161_1323_uSx2F/tile-z16-s0.png
/tmp/12_2161_1323_uSx2F/tile-z16.svg

I tried to run this command manually in the terminal and inkscape
stops with this:

Background RRGGBBAA: ffffff00
Area 0:3,18187e-317:5,80243e-317:6,90248e-310 exported to 4096 x 4096
pixels (inf dpi)
Bitmap saved as: /tmp/12_2161_1323_uSx2F/tile-z16-s0.png

** (inkscape:14990): CRITICAL **: bool sp_export_png_file(SPDocument*,
const gchar*, const Geom::Rect&, long unsigned int, long unsigned int,
double, double, long unsigned int, unsigned int (*)(float, void*),
void*, bool, GSList*): assertion `!area.hasZeroArea()' failed

I checked the folder and there is no png despite inkscape says that.

any suggestions?

thanks,
ben

_______________________________________________
Tilesathome mailing list
[hidden email]
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/tilesathome
ben
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: inkscape stops rendering

ben
Hi,

i investigated further and set MaxTileSetComplexity to 9000000.
Now it has rendered fine for about 6 hours.
If it renders a tileset with complexity above 10000000 then inkscape stops.
the strange thing is, the machine used the last 5 hours only 2 of 4 cores and only the half of the 4gb ram.

some ideas?

thanks,
ben

On Wed, Jan 12, 2011 at 12:46 AM, ben k <[hidden email]> wrote:
hi,

I've tried to reactivate my t@h work ;)

set up a machine (AMD Phenom 9950 Quad, 4GB Ram) with ubuntu 10.10 desktop.
t@h is version 23290 (Vizag)
inkscape version is 0.48.0 r9654 (Oct 28 2010)

it stops nearly on every rendering with this:

12.01.2011 - 00:13:34[#1   0% tile-z16] Rendering...

I tried to investigate with  ps uawwx
and found the following process with SN+

/usr/bin/inkscape -z -w 4096 -h 4096
--export-area=0.000000:0.000000:878.906250:878.906250
--export-png=/tmp/12_2161_1323_uSx2F/tile-z16-s0.png
/tmp/12_2161_1323_uSx2F/tile-z16.svg

I tried to run this command manually in the terminal and inkscape
stops with this:

Background RRGGBBAA: ffffff00
Area 0:3,18187e-317:5,80243e-317:6,90248e-310 exported to 4096 x 4096
pixels (inf dpi)
Bitmap saved as: /tmp/12_2161_1323_uSx2F/tile-z16-s0.png

** (inkscape:14990): CRITICAL **: bool sp_export_png_file(SPDocument*,
const gchar*, const Geom::Rect&, long unsigned int, long unsigned int,
double, double, long unsigned int, unsigned int (*)(float, void*),
void*, bool, GSList*): assertion `!area.hasZeroArea()' failed

I checked the folder and there is no png despite inkscape says that.

any suggestions?

thanks,
ben


_______________________________________________
Tilesathome mailing list
[hidden email]
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/tilesathome
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: inkscape stops rendering

a_a-2
Hi Ben,

ben wrote:
> Hi,
>
> i investigated further and set MaxTileSetComplexity to 9000000.
> Now it has rendered fine for about 6 hours.
> If it renders a tileset with complexity above 10000000 then inkscape stops.
> the strange thing is, the machine used the last 5 hours only 2 of 4
> cores and only the half of the 4gb ram.
>
> some ideas?
I remember having trouble with very complex tiles a while ago. After
searching around I found out that libgc (garbage collector) must be
configured with parameter "--enable-large-config" so that inkscape can
handle complex tiles properly.
Download the source at

http://www.hpl.hp.com/personal/Hans_Boehm/gc/gc_source/gc-7.1.tar.gz

and do the following

tar xvzf gc-7.1.tar.gz
cd gc-7.1
./configure --enable-large-config  (_important_!)
make
make install   (as root)

Please let me (and the other readers) know if this solved your problem...


HTH

Alfons


_______________________________________________
Tilesathome mailing list
[hidden email]
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/tilesathome
ben
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: inkscape stops rendering

ben


On Sun, Jan 23, 2011 at 10:24 PM, <[hidden email]> wrote:
Hi Ben,


ben wrote:
Hi,

i investigated further and set MaxTileSetComplexity to 9000000.
Now it has rendered fine for about 6 hours.
If it renders a tileset with complexity above 10000000 then inkscape stops.
the strange thing is, the machine used the last 5 hours only 2 of 4 cores and only the half of the 4gb ram.

some ideas?
I remember having trouble with very complex tiles a while ago. After searching around I found out that libgc (garbage collector) must be configured with parameter "--enable-large-config" so that inkscape can handle complex tiles properly.
Download the source at

http://www.hpl.hp.com/personal/Hans_Boehm/gc/gc_source/gc-7.1.tar.gz

and do the following

tar xvzf gc-7.1.tar.gz
cd gc-7.1
./configure --enable-large-config  (_important_!)
make
make install   (as root)

Please let me (and the other readers) know if this solved your problem...
 
I tried that a few days ago.
It worked at least, I think, but I can't render tilesets over 20000000, despite I have enough ram/cpu left.

I switched to two processes of tah and this works even with the same MaxTileSetComplexity.

thanks for your help,

ben





_______________________________________________
Tilesathome mailing list
[hidden email]
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/tilesathome